Over Lidy

Schrijver, spreker, trouwambtenaar en uitvaartspreker

Mijn creatieve schrijf- en spreektalent heb ik autodidactisch ontwikkeld als het sandwichkind in een gezin van twaalf kinderen; een redenaarsfamilie met muzikale aanleg. Gestimuleerd door mijn grote familie, mijn eigen kleine gezin en mijn werkzame leven bekwaamde ik me in het markeren van bijzondere momenten in het leven. Ik denk dat het belangrijk is, dat wie dan ook, waar dan ook in het openbaar eens iets belangrijks, iets emotioneels, iets liefs tegen iemand zegt of zelfs voor iemand zingt.

Gedreven door deze denkwijze, is het mijn passie en mijn werk geworden, gedachten en gevoelens van anderen voor zowel feestelijke als droevige, particuliere als zakelijke gelegenheden zo over te brengen, dat het als ‘eigen’ wordt ontvangen. Mijn drijfveer is, dát uit mensen te halen, waarin ze zichzelf met positieve verwondering herkennen.

Elk mens is anders, ieder mens heeft levenswijsheden die het waard zijn belicht en uitvergroot te worden. Bij elke opdracht die ik aanneem, begin ik bij A en eindig ik bij Z en dan is het úw tekst, úw voordracht. In mijn gesprekken met u geniet ik ervan wanneer u zich kwetsbaar durft op te stellen, dat u zelfspot heeft, uw binnenpretjes naar buiten brengt. Mijn teksten zeggen daardoor zowel iets over u als over degene voor wie u de tekst laat schrijven. Ik laat mij telkens opnieuw inspireren.

De reactie is vaak: “Dit is helemaal wat ik wilde uitdrukken, maar ik zou het nooit zo kunnen opschrijven.”

 

Reacties zijn gesloten.