Niet zomaar een trouwambtenaar

Dat wil ik voor jullie zijn, bruidspaar! Iemand merkte eens op: ‘Jij vindt het belangrijk mensen te verbinden.’ Ik voelde me daarin helemaal bevestigd. Bij elke gelegenheid waarvoor ik schrijf en spreek, werk ik naar een gevoel van verbondenheid toe. Voor een huwelijksvoltrekking geldt dat bij uitstek. Ik bereid me voor met het doel de ceremonie helemaal de sfeer van bruid en bruidegom mee te geven.

Jullie eigen interpretatie van de relatie verweef ik met de woorden die ik vind om de huwelijksceremonie tot een onvergetelijke te maken. Op de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug kun je lezen waardoor ik mij in de functie van trouwambtenaar laat inspireren. Na het doorklikken naar de gemeentesite, even naar beneden scrollen.

Op de dag van het huwelijk vieren we dat twee werelden elkaar in de liefde gevonden hebben. Soms letterlijk, in de zin van twee culturen die in het bruidspaar samenkomen. Dat element ontspannen belichten en uitdiepen is de uitdaging die ik als trouwambtenaar zie en eventueel met een symboliek weet te benadrukken. Stijlvol en feestelijk.

Als beëdigd Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand – ook wel BABS genoemd – is Utrechtse Heuvelrug de basis van waaruit ik werk. Buiten deze regio kan ik als zelfstandig trouwambtenaar eenmalig worden aangesteld. Als de gekozen trouwgemeente ja zegt, mag ik wettelijk het jawoord vragen op de lokatie die jullie kiezen. Waar we ook zijn, ik zorg dat vorm en inhoud prachtig samenvallen.

Aangezien de externe BABS voor een eenmalige aanstelling geen vergoeding van de gemeente ontvangt, zijn de tarieven van Tekst voor Lief en Leed van toepassing. Zie het kopje ‘Tarieven’ op deze site. Na mijn eerste gesprek met het bruidspaar kan ik vaak al een inschatting van de te verwachten kosten maken.

————————————————————————–

Lees ook bij Portfolio: Waarom JA voor deze zelfstandig trouwambtenaar?

Reacties zijn gesloten.