Gezongen woorden

Bij leven kan muziek voor uw dierbare een grote rol hebben gespeeld. Hij of zij heeft misschien zelfs in een band gespeeld en/of gezongen. Op het favoriete nummer (uit het repertoire) van uw dierbare, kan ik aan de hand van uw gegevens een mooie toegepaste tekst schrijven. Desgewenst geef ik waardevolle tips over de wijze van uitvoering. Bij zo’n persoonlijk muzikaal eerbetoon kunt u ook aan opname vooraf denken.

Op zeer indringende wijze schrijft Karin Kuiper in haar boek  Je mag mij altijd bellen/1001 dagen van rouw over gevoelens die bezit van haar namen na het overlijden van haar nog jonge echtgenoot/schrijver Karel Glastra van Loon. Geïnspireerd door wat ik tussen de regels door las, schreef ik een tekst op het jazznummer Misty en mocht het op een dag voor Karin zingen.

Beluister Blijf Me Vinden (mp3, 4MB) tekst en zang van Lidy

[audio:https://www.tekstvoorliefenleed.nl/wp-content/uploads/2011/08/Blijf_Me_Vinden.mp3|titles=Blijf_Me_Vinden]

 

 

De tekst op de melodie ‘Stil in mij’ van Dik Hout,  schreef ik voor mijn dierbare zus Margot, van wie wij  afscheid moesten nemen na een kort en hevig ziekbed. Zij mocht maar 46 jaar oud worden. Het lied wordt gezongen door mijn zus Monique.

Beluister ‘Stil_in_jou‘(mp3, 4,5 MB), tekst van Lidy, zang Monique

[audio:https://www.tekstvoorliefenleed.nl/wp-content/uploads/2011/07/Stil_in_jou.mp3|titles=Stil_in_jou]

 

 

 

Reacties zijn gesloten.