ROUWEN

Het is geen toeval dat het schrijven en spreken voor een begrafenis of crematie op mijn weg kwam. Allereerst doordat ik feestelijke teksten voor anderen schreef, daardoor een vertrouwensband opbouwde en als vanzelf de vraag kreeg of ik ook een rouwrede zou kunnen schrijven voor een moeder of een gedicht voor een ernstig zieke echtgenoot.

Maar nog meer ben ik bepaald bij mijn eigen leven door het verlies van mijn lieve vader, een dierbare broer en twee sprankelende zussen. Het laatst geschreven woord is belangrijk, het laatst gesproken woord, maar ook het laatst gehoorde woord, dat ook gezongen kan worden. Toegepaste teksten kunnen je gevoel van machteloosheid en ontreddering een positieve wending geven.

Dimensie geven aan persoonlijke levens van mensen uit alle lagen van de samenleving, schrijven wat u wilt zeggen en zingen, vertolken wat u wilt uitdragen, dát is wat ik doe als uitvaartschrijver en –spreker. Ik gebruik geen hoogdravende taal, want in de eenvoud van de woorden ligt mijns inziens de schoonheid.

Geschreven woorden

De dag van het afscheid van uw dierbare wilt u bewust ervaren…

Gesproken woorden

Geheel in stijl met wat we hebben voorbereid…

Gezongen woorden

Wanneer muziek een grote rol heeft gespeeld in het leven van de overledene…

Woorden voor iemand die ongeneeslijk ziek is

Overmand zijn door verdriet en dan tot woorden komen, dat vraagt om…

Woorden van iemand die ongeneeslijk ziek is

Hoe het is om ongeneeslijk ziek te zijn, is met geen pen te beschrijven…

Schrijver en voorganger bij uitvaarten

Rondom sterven wegen woorden zwaar…

Reacties zijn gesloten.